Paul michael de Boer verstopt zich

Zoals belooft wat meer over Paul. Paul heeft mij twee weken geleden in een persoonlijk gesprek toegezegd de maand juli alvast te gaan betalen. “Dan loopt de achterstand niet verder op” aldus Paul. De daaropvolgende week, vorige week dus zou het “geld” vrijkomen waarmee hij de achterstallige huur plus bijkomende kosten zou gaan betalen.

Nou moet je weten dat Paul geld heeft belegd. Dat geld staat 10 jaar vast maar komt vrij bij overlijden of bijvoorbeeld bij het kopen van een woningen. En dat laatste ging Paul doen. Een woning kopen. Sterker nog, dat was een week of twee daarvoor gebeurd.

Paul zit natuurlijk dieper in de problemen dan alleen de huurschuld bij mij. Daarom moest bij overdracht van de woning eerst een aantal schuldeisers worden betaald via de notaris. Van het geld dat vervolgens zou overblijven, zo’n 13.000 zou hij de huurschuld betalen.

Dat gesprek was 13 juli jl. Uiteraard stond er geen huur voor de maand juli op mijn rekening de maandag erop. En de betaling van de openstaande huurschuld + incasso kosten van ca 6.000 vond al helemaal niet plaats.

Op berichten werd en wordt niet meer gereageerd. Op het moment dat ik de woning bezoek lijkt hij niet thuis te zijn. Terwijl er dan weer wel en dan weer niet licht brand in de woning. Ik begin dan ook sterk te twijfelen aan de psychische gesteldheid van Paul. Met droge ogen dingen beloven, er aan toevoegend dat wanneer alles rond is er een biertje op gedronken gaat worden, dan moet je wel een psychische stoornis hebben denk ik.

Afijn, de maat is nu vol. Hij gaat er per 1 augustus uit, goedschiks of kwaadschiks. Het contract is gelukkig al op 20 februari opgezegd, dus juridisch geen probleem. Al boeit dat me ook weinig meer eerlijk gezegd.

Misschien ben je nieuwsgierig hoe Paul de zaak er ondertussen bij heeft staan:

Fijn als je een woning te koop hebt staan dat het een beetje netjes is voor de potentiële koper.

Oh ja, waarom was de blog offline? Paul was afgewezen tijdens de laatste fase van een sollicitatie omdat de werkgever deze blog had gevonden. In het laatste gesprek was immers alles rond en afgesproken dus ik dacht dan haal ik hem wel offline. “Mocht de potentiële werkgever meer informatie willen dan mogen ze me wel bellen” zei ik nog tegen Paul.

Hoe naïef kan je zijn…

 

1 gedachte op “Paul michael de Boer verstopt zich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.